בין שמדובר בחלל עבודה משותף, חלל עבודה פרטי, חלל עבודה של היי-טק, או חלל עבודה לעורכי דין, דבר אחד בטוח – סביבת העבודה צריכה להיות נעימה לעין ולנפש. כדי להשיג את האיזון הזה, חשוב להקפיד על עיצוב פנים שמתאים לחללי עבודה וכזה שמשלב בין פונקציונליות לנוחות מרבית.
טיפים לעיצוב חללי עבודה משותפים
הטיפים הבאים יסייעו לכם להבין טוב יותר אודות האלמנטים המרכזיים שכדאי לקחת בחשבון בעת עיצוב חללי עבודה משותפים, וכן לעצב חללים מסוגים שונים שעובדים ירצו להישאר בהם גם לאחר שיסיימו לעבוד:
- הכניסו את האור – שהייה בחלל אחד במשך מספר שעות ביום עשויה להיות מאתגרת אם התאורה לא מתאימה או אם יש תאורה מלאכותית. כדי למנוע זאת, חשוב שתכניסו גופי תאורה המפיקים אור טבעי, חמים, ונעים אשר משפיע לא רק על המראה של החלל, אלא גם על מצבם הנפשי של אלו השוהים בו. מקמו את התאורה במקומות אסטרטגיים וכך שלא יאירו על מסכים ויפריעו לעובדים וכך תוכלו ליצור סביבת עבודה מוארת ונעימה עבור כולם.
- הכניסו נגיעות של צבע – לצבע יש השפעה עצומה על הלך הרוח וגם על יעילות במקום העבודה, ולכן חשוב להכניס אלמנטים צבעוניים בעת עיצוב חללי עבודה. "כתמים" גדולים של צבע, כמו ספות או ארונות עלולים להיות דומיננטיים מדי, ולכן מומלץ להכניס נגיעות צבע עם פריטים קטנים, כמו פחי אשפה, ארונות תיוק צבעוניים, ואפילו תמונות שיעניקו לחלל העבודה ממד של צבע.
- אבל לא יותר מדי – נגיעות של צבע בהחלט מוסיפות חיים לחללי עבודה, אך יותר מדי צבעים עלולים להסיח את הדעת ולהפוך את חלל העבודה למבולגן מבחינה וויזואלית. כדי למנוע זאת, חשבו על פלטת צבעים המתאימה למקום העבודה, סוג העבודה, והאנשים שיעבדו בחלל שאתם מעצבים. אתם יכולים ללכת על גוונים רכים עם "שפריצים" של צבע, גוונים דומיננטיים עם קווים נקיים, וכל מגמת עיצוב אחרת שתאפשר להוסיף צבע לחלל העבודה מצד אחד ולשמור על ניקיון ויזואלי מצד שני.
- שמרו על גמישות – עיצוב חללי עבודה צריך לכלול לא רק פריטים פונקציונליים, אלא גם כאלו שהם גמישים ויכולים לשמש למספר תפקידים. אחד הטרנדים הלוהטים בתחום של עיצוב פנים עבור משרדים וחללי עבודה הוא רהיטים הניתנים לשינוי – כמו שולחנו שניתן לשנות את גובהם ולהפוך אותם משולחנות עבודה לשולחנות ישיבה, ארוניות שיכולות לשמש גם כאזורי ישיבה, מחיצות הניתנות להזזה, ועוד. השתדלו לא לשים פריטים "מקובעים" רבים בחלל העבודה שאתם מעצבים, אלא פריטים שיש להם גמישות מסוימת ויכולים לשרת את העובדים במספר אופנים.
- הקפידו על זרימה – חללי עבודה, ובייחוד חללי עבודה משותפים, מקבלים לא מעט תנועה רגלית במשך הימים, ולא חשוב שתהיה בהם זרימה ותנועה נעימה. לשם כך, חשוב שתקפידו לא להניח פריטים בין מעברים בחלל העבודה ותאפשרו לעוברים והשבים לנוע בנוחות בלי להיתקל בחפצים שונים.
עיצוב חללי עבודה מהווה הזדמנות מצוינת להעניק חיים חדשים למה שנתפס בעיניי אנשים רבים כמקום אפרורי, ובעזרת הטיפים מעלה, תוכלו לעצב חללים מסוגים שונים בצורה נפלאה.