התואר השגרתי בתחום העיצוב בישראל הוא B.Design, ובאדריכלות B.Arch. תואר בהוראה B.Ed אשר מוענק במוסדות שונים נותן יתרון ביכולת לעסוק בהוראה מאוחר יותר.
במרבית המוסדות השנה הראשונה והשניה מאוד מאוד עמוסות ותובעניות, הלימודים הם חמישה ימים בשבוע ובנוסף יש הגשות מידי יום, כך שלא ממש נשאר זמן לעבוד…

משנה ג ואילך נהיה אפשרי להכניס עבודה כלשהי, גם אז, לא מישרה מלאה, אלא משהו מאוד גמיש מבחינת שעות העבודה במיוחד לקראת הגשת סוף סמסטר, בסוף ינואר ותחילת יוני.

הראיון האישי אורך כעשרים דקות ומטרתו לבדוק מול מי הם יושבים והאם יש לך פוטנציאל להצליח כמעצב. להלן דוגמאות לשאלות הנשאלות בראיון אישי:

איזה מעצב/אמן את/ה מכיר. מדוע את/ה מעריך את עבודתו?

איזה כישרון היית רוצה שיהיה לך?

מדוע את/ה רוצה ללמוד עיצוב?

ספר/י על סרט/ספר/הצגה שראית/קראת והשפיעו עליך

מתי ביקרת לאחרונה במוזיאון/תערוכה? מה הרשים אותך?

איזה חיית מחמד היית בוחר להיות?

מאילו חומרים את/ה עשוי?

הלכת פעם לאיבוד?

לימודי תואר אורכים בין 4-5 שנים, לימודים יומיומיים, שלא ניתן לעבוד במקביל אליהם. מדובר בלימודים מחייבים, מלאי תוכן, לעתים גם נושאים שאינם קשורים ישרות לתחום ההתמקצעות, אלא מהווים העשרה. בסופם מוענק לסטודנט תואר ראשון בעיצוב.

לימודי התעודה הם לימודים מרוכזים ומקוצרים יותר, אשר מתאימים במיוחד לאנשים שאוהבים קצר, ממוקד ושישתלב בחיים ובעבודה. בסיום לימודי התעודה מוענקת תעודת הסמכה מקצועית.

שתי התעודות מאפשרות לעבוד בתחום העיצוב. הדבר הכי חשוב היום בעיצוב הוא תיק העבודות שמכינים במהלך הלימודים, כך שלמעשה, הלימודים עצמם של התואר הם מכינה ארוכה לחיים המקצועיים, ולימודי התעודה הם מכינה מקוצרת ומרוכזת לחיים המקצועיים האמיתיים.

רצוי שכל אחד, מהיכרות אישית עם עצמו, יבחר את המסלול המתאים לו.

סטודנטים רבים שאוהבים עיצוב מתעניינים במספר תחומים וקשה להם להחליט במה לעסוק בחייהם.

השאלה הזו מטרידה והיא חשובה ביותר. לא ניתן להשיב עליה ללא התנסות מעשית ובחירה אמיתית  של הסטודנט.

במהלך המכינה מתמודד הסטודנט עם תחומי עיצוב שונים במטרה להבין מה ממלא אותו ומתאים לו כמקצוע מרכזי.

חשוב לציין, כי מעצבי על בארץ ובעולם נוהגם לעסוק במספר תחומי עיצוב במקביל!!

קשיי למידה נוצרים בעיקר בעת למידה תאורתית. המכינה כולה שזורה בסדנאות והתנסות מעשית, כך שהלימודים מהנים, חווייתיים ומעוררי השראה.

עם זאת, הזקוקים לעזרה נוספת במכינה מתבקשים לידע את המרצה ויקבלו תוכנית מיוחדת עבורם.

באקדמיות נוטים להוסיף זמן בבחינות למציגים מסמכים רשמיים המעידים על קשיי למידה.

בשנים האחרונות עלה הביקוש ללימוד עיצוב באופן משמעותי. לכל אחד מתחומי העיצוב ניגשים מאות מועמדים לבחינות הכניסה. באופן כללי, מתוך כל 10 מועמדים מתקבל אחד.
באופן עקרוני לא צריך רקע מעמיק בתולדות האמנות, אבל בהחלט חשוב להכיר את המקורות, להכיר אמנים ומעצבים שהשפיעו על עולמנו. במהלך הריאיון האישי עשוויים לשאול אותך אם אתה מכיר אמנים כלשהם או אוהב מעצבים כלשהם? וכן תמיד ניתן להשתמש בידע ההיסטורי לצורך השראה…

מעבר להכל, הכי חשוב זה להיות יצירתי ולהפתיע!

ההרשמה לאקדמיות מתחילה בינואר והבחינות עצמן מתקיימות בין מרץ לאפריל (למעט הבחינה לתקשורת חזותית בשנקר המתקיימת בד"כ בפברואר), לכן כדאי להתחיל את המכינה לפחות חצי שנה קודם בסביבות יוני-יולי, אבל מנסיוננו, ככל שמתחילים מוקדם יותר, כך מגיעים לשעת האמת רגועים יותר, עם פחות לחצים ומתחים, אחרי הרבה זמן עיכול, תרגול, הכנה והבנה…
החלק הראשוני של היסודות והסודות צריך להיעשות ביחד – סה"כ 12 שיעורים, שהם כשלושה חודשים.

לאחריהם אפשר לטוס ולהצטרף בכל שלב להכוונה האישית, ההתמחות וההתנסות האקדמית.

הציון של הפסיכומטרי והבגרות כמעט אינו משפיע על ציון הסכם של המועמד במקצועות העיצוב. מה שכן משפיע הוא תוצאות הערכת תיק העבודות, בחינות הכניסה בעיצוב וריאיון הקבלה. אדריכלות הוא התחום היחיד שבו אכן משפיעים ציון הפסיכומטרי והבגרות.
כדי לבחור מוסד מתאים עבורך, רצוי לבקר במוסד עצמו. כל מוסד מקיים ימים פתוחים ומאפשר למועמדים לחוות את המקום, לשאול שאלות ולהתרשם. כדאי גם ללכת במסדרונות המחלקה שתרצו ללמוד בה, להרגיש את האווירה, לשוחח עם סטודנטים. היו היועצים שלכם, השתדלו להקשיב לתחושות האמיתיות שלכם, זה הכי נכון. מידע על מוסדות הלימודים ניתן למצוא כאן: שנקר, בצלאל, H.I.T, ויצ"ו חיפה, המכללה למנהל, אוניברסיטת ת"א, הטכניון, מכללת הדסה, מכללת ספיר.
השלבים שונים מעט בין המוסדות, אך באופן עקרוני, בחלק מהמוסדות מתחיל התהליך עם בחינה פסיכומטרית, שאם לא עוברים אותה, לא ממשיכים הלאה ולא משנה כמה את/ה מוכשר/ת…

בהמשך יש מבחנים מעשיים בעיצוב, ראיונות אישיים והצגת תיק עבודות, ואף מטלות ותרגילי בית הנמסרים למועמדים מספר שבועות לפני הבחינות המעשיות.

*למרבית השלבים חשיבות רבה יותר מאשר חשיבותו של תיק העבודות.

תהליך הקבלה ללימודי עיצוב ואדריכלות הוא ארוך ומורכב ממספר רב של שלבי קבלה. עליך להיערך מספיק זמן מראש, שנת הלימודים לרוב מתחילה אחת לשנה באוקטובר ומומלץ להתחיל להתכונן לפחות כשנה מראש.
הרישום למוסדות הלימודים בעיצוב ואדריכלות בארץ מתקיים בין ינואר למרץ. תהליכי הסינון השונים, כגון בחינות, הגשת תיק עבודות וראיונות, מתקיימים בדרך כלל בין מרץ ליוני.
קיימות בארץ מספר מכינות מקצועיות ללימודי עיצוב שמטרתן לעזור לך להבין את עולם העיצוב, לחוות, להתנסות, לפתח את היצירתיות שלך וליצור תיק עבודות אישי. חשוב ללכת למקום, להתרשם בעצמך וכדאי להימנע ממכינות תעשייתיות מדי, שלא מסוגלות להעניק לך יחס אישי ולמצות את הפוטנציאל האישי שלך.

*חשוב לדעת שהמכינות של המוסדות עצמם בדרך כלל מוגבלות יותר ולא יכולות להיכנס לעובי הקורה כמו מכינה פרטית.

להלן מידע מקוצר על כל אחד מתחומי העיצוב, שיעשה לך קצת סדר והכוונה ראשונית, במכינה עצמה תוכל להתנסות באופן מעשי בכל תחום ולעשות החלטה מושכלת.

חשוב לדעת שההרשמה לתהליכי המיון של האקדמיות מתחילה בינואר.

תהליכי המיון, המבחנים, הגשת תיקי העבודות, מתחילים לרוב בחודשים מרץ-אפריל (למעט תקשורת חזותית בשנקר).

עם זאת, יש שינויים מדי שנה וחשוב להתעדכן מול האקדמיות.

03-5612029לכל שאלה נוספת אפשר לפנות ליועצי הלימודים בקונספט. טל.

מלאו את הטופס ונציג ישוב אליכם בהקדם